ЯК СТАТИ ДОНОРОМ КРОВІ

ЯК СТАТИ ДОНОРОМ КРОВІ

  1. Вік від 18 років і вага від 50 кг.
  2. Мати українське громадянство або бути іноземцем, що має постійну посвідку на проживання в Україні.
  3. Не мати тимчасових або абсолютних протипоказів. Якщо вам властиві хронічні захворювання, ви приймаєте ліки чи стоїте на обліку, ви не можете бути донором тимчасово або взагалі. Варто проконсультуватись з нашим лікарем перед донацією.
  4. Мати з собою паспорт та ідентифікаційний код.

ПІДГОТОВКА

  1. За 5 днів до здавання крові слід відмовитись від прийому анальгетиків і аспірину, а також ліків, що їх містять (ці речовини погіршують зсідання крові).
  2. Не вживати алкоголь за 48 годин та не курити за 1-2 години до здавання крові (дуже важливо!).
  3. Виключити із раціону жирну, смажену, копчену, молочну їжу, тваринні жири, соління за 24-48 годин до донації. Інакше кров не пройде перевірку.
  4. Обов’язково виспатись і з’їсти легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді). Каву пити не можна.
  5. Не приходити здавати кров, якщо присутнє відчуття нездужання (озноб, запаморочення, головний біль, слабкість).

Під час огляду лікарем перед донацією відверто відповідати на запитання і не приховувати інформацію про вживання ліків, алкоголю, наркотичних речовин і перенесені захворювання.

ХАРЧУВАННЯ ПЕРЕД ДОНАЦІЄЮ

Включає овочі, фрукти, каші на воді, відварені або пропарені риба і м’ясо, хліб. Споживання великої кількості води до 2 л в день, чай, компот із сухофруктів. КАВУ НЕ ПИТИ!

ЗА ДЕНЬ ДО ЗДАЧІ ВИКЛЮЧИТИ:

  • копчена, гостра і смажена їжа з численними спеціями
  • ковбасні вироби
  • жирні сорти м’яса (свинина), шинку, сало
  • молочні продукти, вершки, масло
  • яйця
  • кетчуп, майонез
  • насіння, горіхи, фініки
  • шоколад, халва
  • цитрусові, авокадо, буряк, банани
  • газовані напої

ВІДМОВТЕСЬ ВІД ВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ЗА 48 ГОДИН ДО ПРОЦЕДУРИ!

РАЦІОН ХАРЧУВАННЯ ДОНОРА ПІСЛЯ ДОНАЦІЇ:

Для якнайшвидшого і повноцінного відновлення складу крові донору рекомендується вживання продуктів, що містять білки, залізо і кальцій, пити більше води.

Білки:

  • молоко і молочні продукти – кефір, сметана, сир, сири (тваринні білки),
  • м’ясо і м’ясні продукти, птиця, яйце, риба і морепродукти (тваринні білки),
  • квасоля, горох, соя, сочевиця, кукурудза (рослинні білки).

Залізо:

Червоні сорти м’яса (свинина, телятина), гречка, сочевиця, петрушка, шпинат, яблука, гранати.

Кальцій:

сир, яйця, риба, кунжут.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування
Дивитись більше:
21.11.2024
Щиро дякуємо за збір картоплі на користь наших пацієнтів. Вкрай важливо забезпечити повноцінне харчування, яке...
12.11.2024

Щороку в листопаді у світі проходить акція «Movember» або «Вусопад». За традицією, цей осінній місяць присвячений...

11.11.2024

Захисники та захисниці можуть безоплатно отримати послуги із зубопротезування та зуболікування. 

...

25.10.2024

Здоров’я жінки та чоловіка охоплює чимало важливих аспектів: це і репродуктивне здоров’я, і якість життя...

Рецепція:
Гаряча лінія:
Рецепція (стаціонар):
Приймальна директора:
Відділення екстреної медичної допомоги:
Адреса:
КНП "ОВРУЦЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ" 11104, Україна, Житомирська обл., м. Овруч, вул. Тараса Шевченка, 106
КНП "Овруцька міська лікарня" Овруцької міської ради:
GPS: 51.332881898479, 28.80618127773
Графік роботи:
пн-нд - цілодобово

КНП "Овруцька міська лікарня" Овруцької міської ради

КНП "Овруцька міська лікарня" Овруцької міської ради